dissabte, 12 de desembre del 2009

SUR de PORTUGAL amb Furgo ( primera part )

Durant l'agost de 2009, vam llogar una furgo a través d'internet a l'empresa SIXT. La vam recollir a l'aeroport de FARO, ja cap al tard. Havíem demanat una FIAT SCUDO, una furgo petitona i ideal per dormir-hi dues persones. Però resulta que no la tenien disponible, així que pel mateix preu, ens deixaven la següent de la gamma superior. Aixó vol dir una IVECO DAILY enooooorme! Quan la vam veure no ens veiem en cor d'anar amb aquell trasto tan gros... però va ser entrar-hi, veure que el seient era com el dels camions, amb motlles! i vam dir.... val! ens la quedem :D Com que era de nit, vam decidir quedar-nos aprop de Faro, així que vam anar fins a OLAHO, un poble molt macu i petitó, on vam poder aparcar en el centre! ( no sense donar bastantes voltes abans... no es fàcil aparcar aquest trasto per primer cop! ).
Va resultar ser un lloc amb força animació nocturna, amb músics en directe, gent per tot arreu i amb un port molt agradable per passejar-s'hi.
L'endemà, ens vam llevar i ens vam dirigir cap a Tavira, a pocs quilòmetres de Olaho. Vam aconseguir aparcar la furgo ( aquest cop va ser molt fàcil...) i vam recórrer aquest poblet costaner ple d'encant.
Amb camins empedrats i de cases blanques, és un lloc molt maco per passejar-s'hi.
Des del poble, es pot agafar un vaixell que et porta fins a la Illa de Tavira. Un lloc que prometia ser molt maco, de fet ho és, però està tant ple de gent, de xiringuitos i de tot, que no posarem cap foto ni recomanarem que hi aneu. De fet, vam marxar de seguida i ens vam dirigir cap a poblets més petits i menys turístics, que son els que ens agraden.
Així vam arribar a Salir. Un poble realment petit, també sense problemes per aparcar ( tot i que després de dos dies ja començàvem a agafar-li confiança) i on només hi havien dos restaurants. Un d'ells, el Papagayo Dourado. Un dels llocs on millor vam menjar en la nostra estada al sud de Portugal. Si hi aneu, proveu la Espetada de Vitela. Es com una mena de Pinxo de vedella, realment boníssim.
A part de ser un lloc tranquil per dormir amb furgo ( tot i que vam aparcar a peu de carretera), just a darrera de la oficina de turisme hi ha uns lavabos públics, ideals per poder rentar-se una mica!
Aprofitant el bon temps, el nostre segon matí amb la furgo va ser direcció a Alte. Poble petit de muntanya amb zones termals naturals. En aquesta es pot nadar amb tota la calma i tenen preparada una zona enjardinada on les famílies venen a passar la tarda. Un lloc molt tranquil i agradable. S'hi arriba per la carretera de sorra que surt de darrera del cementiri.
Per la tarda vam emprendre rumb cap a la platja. Albor és una bona alternativa a la Albufeira, un lloc massa turístic i que volíem evitar. Albor també és un lloc curiós, amb formacions rocoses per on pots passar per dins i que entre les diferents roques es formen illes o platgetes molt acollidores.
Ja cap al tard, volíem trobar un lloc tranquil per passar la nit i si podia ser, a prop de la platja. El vam trobar. Ferragudo. Un poblet amb encara una part pescadora, amb encant, una mica turístic, i per sort, encara amb zones verges i tranquil·les per poder aparcar-nos. Hi havia més furgos, així que ens vam animar, i entre que era fosc i no sabíem ben bé on érem, vam acabar posant la furgo en una zona de sorra on va quedar totalment encallada. Ideal per a que no te la robin! Com que vam posar l'assegurança a tot risc ;) vam trucar la grua que ens vingués a treure, i va ser tot un espectacle. Al final vam acabar anant a fer una caneca ( birra de mig litre ) amb el conductor de la grua.