dissabte, 12 de desembre del 2009

SUR de PORTUGAL amb Furgo ( segona part )

Aquesta zona de Ferragudo ens va agradar molt. Unes vistes molt maques tant cap al poble com al poble de davant, Portimao. Hi havia un home rebuscant per la sorra, que va resultar ser un buscador de cucs per fer-lo servir d'esquer.

El que no ens va agradar gens va ser un cartell en aquest mateix lloc que anunciava que en poc temps aquest paratge passaria a ser una urbanització de luxe i a l'abast de ben pocs... un desastre.
Un altre cop en ruta, vam seguir pel sur del litoral portuguès i ens vam atansar fins al punt més proper a l'atlàntic: El Cabo de San Vicente. Tot i que es un lloc on sempre hi fa fred, el dia que vam anar-hi hi feia força calor!
Les vistes son impressionants, i tot el camí amb la furgo fins allà també és molt interessant, entre tots els poblets i els penya-segats que es troba pel camí.
Per la tarda vam recórrer unes quantes platges de la costa oest de Portugal, buscant un lloc per passar-hi la nit. Després de trobar-nos varies zones plenes a rebentar de furgonetes i surfistes, com Carrapateira, vam seguir carretera amunt fins que vam arribar a Odeceixe. Un poble també bastant animat per la nit tot i ser petitó i amb la platja a uns quants quilòmetres de la vila. Allà hi ha una zona de pàrquing que vam compartir amb d'altres furgonetes en una zona molt tranquil·la i amb unes vistes espectaculars a tren d'alba. A més, a la platja hi ha uns lavabos públics. Una zona molt recomanable.
Per arribar a la zona de pàrquing es passa pel cantó esquerra del riu. Si es va pel cantó dret, la carretera està en pitjor estat però també hi ha zones per aparcar-s'hi amb molt bones vistes. L'únic problema es que està ple de mosquits!!!
Per cert, molt a prop de Odeceixe, hi ha un poble que es diu Maria Vinagre. En la carretera principal d'aquest poble hi ha un parell o tres de restaurants. El primer que et trobes vinent del sud és una churrasqueria, que et fan la carn davant teu, i que a part de ser molt molt barat, està realment bo! val la pena! ( no recordo el nom del lloc... )

Era l'últim dia amb la furgo. L'havíem de tornar cap a les 7 de la tarda a Lisboa. Així que ens vam aixecar d'hora i ens vam dirigir cap a Sines, on hi vam passar bona part del matí.
Évora no venia de camí cap a Lisboa, de fet, ens havíem de desviar uns 50 quilòmetres, però a Évora hi ha la capella dels ossos. És una capella feta amb els ossos i cranis de més de 5000 persones que va realitzar un monjo del poble. Realment impactant.
El poble de Tavira també és molt interessant de visitar i en qualsevol racó et pots trobar tot tipus de monuments i ruïnes de temps passats.
Finalment vam arribar a Lisboa i vam deixar la furgo al pàrquing de l'aeroport. Les últimes tres nits les passaríem en un hotel molt cèntric. Tant cèntric, que era impossible dormir-hi! els sorolls eren constants, i els empleats del bar de davant de la nostre finestra, que per cert, es deia bar Andorra, només feien que moure les cadires amunt i avall tota l'estona... L'hostal Pensiao Flor da Baixa no està mal, surt molt bé de preu ( sobretot si es reserva a través de la web budgetplaces ), l'únic problema es que hi fa moltíssima calor, s'ha de dormir amb les finestres obertes, i la festa a sota es constant...